10 november, 2021

Az adatvezérelt Service Design jelene és jövője (Data-driven Design)

2021-11-25 09:25-10:00

A Service Design keresi a helyét és piacát, mind a szolgáltatási szektorban, mind a nagyvállalatok beszerzési struktúrájában. Datalyze social listening kutatása, B2B mélyinterjúk és a konferencia résztvevők kérdőívre adott válaszait elemezve képet kaphatunk arról, hogy jelenleg hol tart a Service Design az útkeresésben és mi kell ahhoz, hogy sikeressé váljon az adatvezérelt, ügyfélközpontú Data-driven Design módszer a szolgáltatás-, és termékfejlesztési tanácsadók vörös óceánjában.

Előadók

CEO
Datalyze
Szociológus-közgazdász végzettségű szakember, aki üzleti és tudományos tevékenysége során elsősorban big datával és social media-alapú tanácsadással foglalkozik. A Datalyze adatelemző és tanácsadó cég vezetőjeként és az ELTE interdiszclipináris doktori képzésének hallgatójaként vizsgálja a social mediában keletkező adatokat, és azok társadalmi és piaci vonatkozásait.

ügyvezető
NRC Kft.
János több, mint 25 éve dolgozik a piackutatás területén és 22 éve alapította az NRC-t, amely Magyarország legelső online kutatásra szakosodott vállalata. Az elmúlt években a piackutatás mellett nagy gyakorlatot szerzett a Service Design, a. CX fókuszú ügyfélélmény kutatások, a workshopok facilitálások területén és tanácsadóként segíti a nagyvállalatok adatvezérelt szolgáltatás és termékfejlesztését

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: