11 november, 2021

E-kereskedelem

2021-11-25 13:10-14:10

Session B

Facilitátor

Business Designer, Design Research Lead
Magyar Bankholding
Norbi UX designerből lett business és service designer. Jelenleg egy banki design research csapatot vezet, és stratégiai szinten képviseli a kutatást. Blogja és podcastje révén igyekszik a hazai vállalatok edukációját segíteni, melynek keretében a designt mint szemléletmódot, különösképpen az emberközpontúságot igyekszik minél jobban meghonosítani.

Hogyan támogathatja a service design a webshop fejlesztéseket?

A Humanize studio a Big Fish fejlesztő céggel és Hamza Gábor ekereskedelmi szakértővel az idén több webshop megújítása kapcsán végeztek megalapozó kutatást és tervezést service design eszköztárral. A tapasztalatokról és a service design ekereskedelmi kapcsolódásairól beszélget Stampf Attila és Hamza Gábor.

customer experience designer
Humanize.studio
E-kereskedelmi és digitális stratéga
Humanize.studio

A pénzvisszafizetés gyorsítása, avagy hogyan lesz ügyfélpanaszból új vásárlás? Payout piacbevezetése service design eszközökkel

A Payout szolgáltatás piaci bevezetéséhez szükség volt az ügyfél edukációra, az új technológia üzleti és ügymeneti kontextusba helyezésére. Ezt a Mastercard, Global Payments és a BIG FISH Payment Gateway szakértői iparági service design workshopokat tartottak vezetői hazai ekereskedelmi szereplők bevonásával, a Humanize studio szakmai támogatása mellett. A tapasztalatokról Racskó Tamás (Mastercard), Fehér Dávid (BIG FISH Payment Gateway) és Stampf Attila számol be.

customer experience designer
Humanize.studio
New Payment Platforms Manager
Mastercard
Termékfejlesztési vezető
BIG FISH Payment Gateway

Raktártól a bejárati ajtóig - Service Design szemlélet egy logisztikai szolgáltató életében

Üzletfejlesztési IT Koordinátor
Trans-Sped Kft.

A Trans-Sped Kft. 30 év tapasztalattal, komplex logisztikai szolgáltatások nyújtása során nagy hangsúlyt fektet folyamatos logisztikai innovációk megalkotására és implementálására. Egyik legutóbbi pilot projektünk eredménye például a Budapest területén történő saját flottás és csomagolásmentes! kiszállítás, amivel környezetkímélő módon igyekszünk kiszolgálni ügyfeleink igényeit. Na de mivel jár egy futárszolgálat indítása? Mire kell figyelni a raktári tárolástól egészen a bejárati ajtóig és azon túl? E-commerce, logisztika és sok-sok informatikai fejlesztés!

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: