11 november, 2021

Employee Experience

2021-11-25 15:20-16:20

Session C

Facilitátor

UX és kommunikációs vezető
ITineris
Közgazdászként húsz éve foglalkozik kommunikációs stratégiai tervezéssel és fogyasztói elemzésekkel. Az ITineris Kft.-nél cégvezetőként a szoftverek felhasználói élményének tökéletesítéséért és az értékesítéstámogatásért felel.

Az ígéret (nem csak) szép szó. Ha betartjuk, úgy jó. És ha nem?

Employer Branding Specialist
Adverity

Az egész a munkáltatói márkával kezdődik. Aztán rájövünk, hogy a márkaígéretet kézzelfoghatóvá kell tennünk: felfedezzük a jelöltélményt. Aztán rájövünk, hogy nem mást, mint a mi összetéveszthetetlen vállalati kultúránkat kell szem előtt tartanunk. Ez már employee experience. De hogyan jussunk erre a felismerésre a lehető leghamarabb? Mivel rontjuk el? És mit tegyünk, ha elszúrtuk? Fuck up-ok és best practice employer brandingtől people experiencig 20 percben.

Élő kommunikációs csatorna: a cégen belüli influenszerek hozzáadott értéke

Head of Internal Comms & Engagement
Telenor Magyarország Zrt.

A HR-ben és a belső kommunikációban sem nélkülözhetjük az innovációs megoldásokat. Ami pár hónapja még jól működött, az mára már nem biztos, hogy kellő elérést biztosít. Az információ továbbra is érték, nélkülözhetetlen kelléke a napi munkavégzésünknek. Na de hogyan kommunikáljunk hatékonyan a hibrid térben, a digitális zajban és az információáradatban? Hogyan vegyük rá az embereket, hogy kiszűrjék a számukra szükséges információmorzsákat?

A Telenornál kiépítettünk egy olyan belső influenszer közösséget, akik megsokszorozzák a belső kommunikáció hatékonyságát.

A változás, mint pozitív munkavállalói élmény a szervezetben

Chief HR & Internal Communication Officer, Co-Founder
HR Designlab

Pozitív ügyfélélményt csak elégedett munkatársak tudnak teremteni, az ő engagementjükre a folyamatos változások azonban nagy hatással vannak. HR csapatként nem csak támogatjuk, hanem vezetjük és alakítjuk is a változást. Változás alatt ne csak a nagy szervezeti transzformációkra gondoljunk, hanem azokra a sokszor apró, de nagy hatással bíró eseményekre, amelyek megjelennek a munkatársak munkanapjaiban pl. új csapattag érkezik, új a vezető, változik a feladat, munkaszervezés, visszajelzések az ügyféltől stb. Az előadásban szó lesz a hr 2022-es kihívásairól és arról, hogyan lehet a változásból pozitív munkavállalói élményt teremteni.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: