10 november, 2021

Két világ határán: Új módszerek a Service Design szervezeti beágyazására kanadai szemmel

2021-11-25 10:40-11:00

Hogy néz ki a Service Design specializáció Torontóban? Miért fognak a stratégiai- és termék partnereid rajongani, ha a Strategic Foresight-ot is a gyakorlatod részévé teszed? Hogyan néz ki a bigtech Service Design és hogyan fog hatni a te csapatodra is? Az előadás végére az is kiderül, hogy mi is ez a “két világ”.. es hogyan segíthet az áthidalásuk az in-house Service Design szervezeten belüli hatékony beágyazásában, felskálázásában és demokratizálásában.

Előadó

Alapitó
Ideate.Live
Francis Szakács az alapítója az Ideate.Live-nak, egy online eszköznek, ami segít beépíteni a Service Design gondolkodást egy szervezet mindennapjaiba. Az elmúlt 10 évben, Francis olyan magyar es kanadai vállalatokkal dolgozott együtt Service Designer-ként, mint a Magyar Telekom, Erste Bank, Dentsu Isobar, Rogers Communications es a Scotiabank. Hisz benne, hogy a Service Design egyedi módon képes a stratégiai döntéshozatalt és a kivitelezést összekötni, miközben a csapatok mindennapi munkáját is emberközpontúbbá teheti. Hogy megossza a módszertan iránti szenvedélyét, több budapesti es torontói szakmai közösséget is alapított, köztük az 1000 tagot számláló Service Design Budapest csoportot.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: