11 november, 2021

Rejtélyes fal ami gátolja a service design befogadását a nagyvállalatoknál

2021-11-25 11:50-12:10

A service design a 2020-es évekre nagy hatású területté nőtte ki magát nagyvállalatok életében. Mégis, míg az alapvetően digitális ügyfélélményre szakosodott cégek esetén már bő évtizede hatékonyan integrált területnek számít, a digitális átállás közepén lévő cégek számára máig nagyon nehéz hatékonyan befogadni a service design által kínált módszertanokat, ahol a service design fókuszú termék és szolgáltatás fejlesztés sokszor kibogozhatatlanul komplex problémákba ütközik. E rejtélyes fal, kulturális és szervezeti szakadék átlépéséhez mind a vállalatoknak, mind a service design területen dolgozó szakértőknek és cégeknek nagyot kell változni. Az előadás ezekkel a dilemmákkal foglalkozik.

Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese
Vodafone
Mátyás a 2000-es években kezdett webes szolgáltatásokat, ekkor került közelebbi kapcsolatba a UX/UI, illetve akkor még éppen szárnyát bontogató service design területtel. Több sikeres exit után amerikai piacon alkalmazás fejlesztéssel, illetve hazai vállalatok felkérésére foglalkozott mobil banki alkalmazások és szolgáltatás bevezetésével. Az utóbbi 10 évben telekommunikációs piacon és az Apple-nél dolgozott a régióban üzletfejlesztési területen, jelenleg a Vodafone Magyarország üzleti szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: