11 november, 2021

SD esettanulmányok

2021-11-25 15:20-16:20

Session B

Facilitátor

Business Designer, Design Research Lead
Magyar Bankholding
Norbi UX designerből lett business és service designer. Jelenleg egy banki design research csapatot vezet, és stratégiai szinten képviseli a kutatást. Blogja és podcastje révén igyekszik a hazai vállalatok edukációját segíteni, melynek keretében a designt mint szemléletmódot, különösképpen az emberközpontúságot igyekszik minél jobban meghonosítani.

andrews - értékajánlat és márkastratégia egy cybersec startup számára

társalapító, business design tanácsadó
meet

Egy IT biztonsággal foglalkozó, globális piacra készülő, magyar cég szolgáltatásfejlesztését támogattuk design kutatás alapján. Miután ügyfelekkel és potenciális ügyfelekkel interjúztunk, és mélyen megértettük azok valóságát, akiknek a szolgáltatást szánjuk, az Andrews csapattal közösen kidolgoztuk az értékajánlatot, a márkát, a kommunikációs és piacra lépési stratégiát. A jövőre élesedő szolgáltatás már a piacralépés előtti fázisban tart, az ide vezető utat az andrews csapattal közösen mutatjuk be.

hearsay - design research kompetencia építés egy amerikai startupnál

Egy digitális terméket fejlesztő, sikeres amerikai-magyar startup az eddiginél sokkal jobban szeretné integrálni az ügyfélkutatást a termékfejlesztésbe. Az amerikai UX researcher felmondásával – átmenetileg, pár hónapra – egy két fős meet csapat vette át a szerepkörét: a pm-ek és designerek együttműködési folyamatának fejlesztését, az insight bank építését és futó projektek UX research támogatását. Időzónabeli, kulturális, és ügynökségi-inhouse különbségekről, kihívásokról, tanulságokról a startup design vezetőjével közösen mesélünk.

head of insight
meet
társalapító, business design tanácsadó
meet

brandslation - MONYO márkaélmény tervezés

társalapító, design stratéga
meet

Hogyan kapcsolódik egymáshoz a branding és a service design? Miért érdemes a storytelling-ről storydoing-ra fókuszálni? Miként tudjuk lefordítani a márkánkat szolgáltatási élménypontokká? Az elmélet mellett hozunk egy meet case study-t is Botonddal, a MONYO Brewing Co. brand managerével, amiben a még készülő új MONYO főzdetúra élménytervezéséről mutatunk majd meg izgalmas részleteket.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: