10 november, 2021

ÜGYNÖKSÉGI KÖRKÉP 1o1 – ismerd meg a hazai ügynökségi paletta szereplőit

2021-11-25 12:00-12:30

meet

A meet egy business design tanácsadó csapat. Egyéneknek és szervezeteknek segítünk üzleti problémák megoldásában és mindsetfejlesztésben. Küldetésünk értelmet találni és teremteni a káoszban, ezzel egy tudatosabb és empatikusabb világot építve. Megértünk, fejlesztünk, transzformálunk.

társalapító, design stratéga
meet
Startupos és branding háttérrel talált rá a service designra, a meet társalapítója és design stratégája. Az ügynökség építése mellett nagyvállalatoknak segít ügyfélközpontú működésre állnia, illeve startupoknak segít komplex (ügyfél)valóságok feltérképezésében és a szolgáltatásuk élményének fejlesztésében.  A csinálás mellett lépten nyomon hirdeti is az empátia üzleti erejét, legyen szó egy random kávézásról, az ELTE SD kurzusról, vagy éppen az LSD-ről, meet saját képzésről.

Frontíra

A Frontira 2017 óta segít hazai és nemzetközi vállalatoknak, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, melyek választ adnak ügyfeleik valódi igényeire és emellett értéket teremtenek a szervezet számára is. Közel 20 fős csapatunk az üzleti partnereinkkel való együttműködés során főként a service design, product design és videlkedéstudományi design eszköztárát használva tervez szolgáltatásokat olyan szakmai területeken, mint a telekommunikáció, pénzügyi szektor, járműipar, turizmus vagy az egészségügy.

társalapító és ügyvezető
Frontíra
Kertész Judit közgazdász, a Frontira stratégiai design cég társalapítója és ügyvezetője. Fő szakterülete az ügyfélélmény fejlesztés és a service design, többek között olyan nagyvállalatokat segít közelebb hozni az ügyfeleihez, mint a Mastercard, Szállás.hu, Audi vagy a Vodafone. 2014 óta aktív résztvevője a hazai service design közösségnek, a MOME service design expert kurzus egyik vezetője, 2019 ősztől a Service Design Network Hungarian Chapter board tagja.

ügyvezető és a terméktervező csapat vezetője
Frontíra
Frontira stratégiai design cég ügyvezetője és terméktervező csapatának irányítója. Médiatervezőként végzett a Képzőművészeti Egyetemen. Több mint 10 éves tapasztalata van ügynökségi működés és terméktervezés területén. A frontiránál az operatív feladatokon túl, azért felel, hogy az implementálásra kerülő termék folyamatosan párbeszédben legyen a stratégia víziókkal és reagáljon az ügyfelek igényeire is. Aktívan részt vesz a hazai designer közösségben, valamint a UI academy képzésen interface tervezést tanít.

Holisztik design

A Holisztik Design kíváncsi csapatoknak segít értékteremtő munkavállalói és ügyfélélmények létrehozásában (stratégiai, üzleti, szervezeti, szolgáltatás, termék, UX és UI) design segítségével.

Élménytervező
Holisztik Design
Bence több mint 10 éve támogat kíváncsi csapatokat értékteremtő fizikális szolgáltatások és digitális termékek létrehozásában. Mindeközben kíváncsian figyeli, hogy miként motiválja és manipulálja a design az emberiséget.

Humanize

Humanize célja, hogy emberközpontúbb üzleti világot teremtsen: hiszünk abban, hogy a boldog ügyfél nem csak az üzleti siker alapja, hanem egy jobb, fenntarthatóbb társadalom építőeleme is.
Csapatunk emberközpontú tervezéssel segít olyan releváns, eredeti, üzletileg is jövedelmező megoldásokat tervezni, melyek versenyelőnyhöz juttatják a partnereinket a kiemelkedő customer experience-nek köszönhetően.

customer experience designer
Humanize.studio
Stampf Attila 17+ éve foglalkozik márka- , szolgáltatás-marketinggel és customer experience-szel. 7+ éven keresztül vezette a Magyar Telekom, Erste Bank ügyfélélmény területeit. Ügyfélközpontú átalakítási program, stratégia keretében sikeresen újra formálta az ügyfél folyamatokat, a belső működést, és service design módszerekkel új gondolkodásmódot terjesztett el. A customer experience transzformáció áll az érdeklődésének középpontjában. Jelenleg vállalatoknak segít ügyfélélmény stratégia tervezésben, innovációs és service design projektekben a Humanize studio csapatával.

Isobar

Az Isobar egy olyan Creative Experience ügynökség, ahol az üzleti igényeket kiszolgáló digitális termékek tervezése során a felhasználó kerül a középpontba. Törekszünk rá, hogy az általunk tervezett megoldások valós időben, adatalapon perszonalizált, egyedi elményt nyújtsanak és ezeket kreatív ötleteinkkel emeljük ki a versenytársak közül.

Executive Director
Isobar
Creative Experience Director
Isobar Budapest

Elevate

Missziónk, hogy brand design ügynökségként az állami, önkormányzati intézmények és a versenypiaci szervezetek megjelenését, kommunikációját és szolgáltatását design vezérelt alapokra helyezzük.

co-founder & strategist
Elevate Strategy & Design
Paris is a former student of the Forrás Waldorf School in Győr. Dropping out of university, he initially worked as an event organizer organizing techno and punk gigs, festivals, contemporary exhibitions, and conferences. In 2017, he co-founded a short-lived skateboard brand called Dank Skates. Shortly after its launch, the brand morphed into a strategic design studio. In the meantime, he joined a digital event organizing startup (TicketNinja.io), where he worked in business and product development for nearly two years. In 2020, he co-founded the now award-winning Elevate Strategy & Design ltd. — the first design, strategy, and innovation agency in the Győr region. He fulfills his role as a brand strategist and service designer and facilitates online and offline design thinking workshops. In 2021 he became a co-founder of Zaandra Cake ltd., a startup producing high-quality, aesthetically pleasing, and affordable fine dining desserts to restaurants, cafés, and shops.

Ergománia

Az Ergománia Digital Product Design 2012-ben alakult Magyarország első UX ügynökségeként. Azóta 20 fősre nőtt, és kollégái egyaránt dolgoznak hazai és nemzetközi projekteken Szenegáltól Szingapúrig. A cég elsősorban Fintech és banki projektre fókuszál, de dolgoztak már játékokon, listázós oldalakon, média portálokon, komplex vállalati rendszereken is. Kiemelt fókuszuk a hangalapú interface-k tervezése.

Ügyvezető-Alapító
Ergománia Digital Product Design
Dr. Rung András igazi UX veterán, hisz az elsők közt kezdett 2002-ben felhasználói élmény tervezéssel foglalkozni. A budapesti UX meetup egyik alapítója, számos UX képzés tanára, és az első magyar nyelvű UX szakkönyv társszerzője. 20 éves pályája során több, mint 100 digitális terméktervezési projektben vett részt. 2012-ben alapította meg Magyarország első UX ügynökségét, az Ergomániát (www.ergomania.eu), ami 20 fős csapatával ma is az egyik legnagyobb és legelismertebb szakmai műhely a régióban.

DOT Creative

A Dot Creative hazai tulajdonú, dizájn fókuszú digitális ügynökség, amely arra törekszik, hogy az adat-, média- és kreatívterületek összehangolásával hatékonyan támogassa ügyfelei növekedését.

Design Director
DOT Creative
Ügyvezető Igazgató
DOT Creative

Beyond Partners

Egy szervezetfejlesztő, egy márkatanácsadó és egy service designer ülnek egy bárban …

… odalép hozzájuk egy ügyfél, és megkérdezi tőlük:

— Hát ti, mit csináltok?

— …

Bárcsak egyszerű és frappáns választ adhatnánk erre a kérdésre, hiszen a transzdiszciplináris tanácsadás valóban poén. Pláne, ha érezted már azt, hogy Amit elvárnak tőled, az túlmutat a szakterületeden A megoldáshoz teljesebb, pontosabb, elfogulatlanabb diagnózisra, a megszokottól eltérő, azon túlmutató, mégis fenntartható megoldásra lenne szükség Az áttörés mindenki erőfeszítését igényli, de senki nem érzi azt a feladatának Nos, ez még mindig nem a csattanó, de talán azt is megtalálhatjuk a közös beszélgetésben!

Director of Excellence
Beyond Partners
Managing Partner
Beyond Partners
Partner
Beyond Partners

Fps ecosystem

Ökoszisztéma ügynökség vagyunk. Partnereinknek segítünk rendszerben dolgozni és gondolkodni immáron több, mint 20 éve. Abban hiszünk, hogy értéket teremteni csakis átgondolt, kerek egészben kezelt rendszerekkel lehet. Nemcsak fizikai és digitális termékeket fejlesztünk, hanem a piacra lépéshez és a fejlődéshez szükséges teljes kommunikációs ökoszisztémát.

designer, design manager
fps ecosystem
designer, researcher
fps ecosystem

Mito Next + Mito Digital

A Mito Nextben – a Mito csoport tagjaként – nagyvállalati partnereink ügyfélközpontú termék- és szolgáltatástervezését támogatjuk modern technológiai megoldások emberközeli alkalmazásával és gyakorlatorientált kompetencia fejlesztéssel. A Mito Digitalban pedig hazai és nemzetközi nagyvállalatok számára tervezünk és fejlesztünk üzletileg kritikus digitális felületeket.

Vezérigazgató
Mito Next
Üzleti Tanácsadó, Design Strategist
Mito Next
Business Unit Director - Design
Mito Digital
Head of UX
Mito Digital

Boldx

A BoldX-nél innovációs és Service design projekteken dolgozunk szoros együttműködésben ügyfeleinkkel. Nagyon szeretjük amit csinálunk, és minden témában megtaláljuk azt, amiért külön lelkesedni tudunk – talán emiatt is vannak hosszútávú kapcsolataink ügyfeleinkkel. Van tapasztalatunk egészségügyi, telekommunikációs, FMCG szektorban működő multikkal, de vannak izgalmas projektjeink start-upokkal és a non-profit szektorban is. Mindig praktikus, fenntartható és üzletileg sikeres megoldásokat keresünk.

Service Designer
BoldX

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: