10 november, 2021

ÜGYNÖKSÉGI KÖRKÉP II. 1o1 – ismerd meg a hazai ügynökségi paletta szereplőit

2021-11-25 12:00-12:30

Ergománia

Az Ergománia Digital Product Design 2012-ben alakult Magyarország első UX ügynökségeként. Azóta 20 fősre nőtt, és kollégái egyaránt dolgoznak hazai és nemzetközi projekteken Szenegáltól Szingapúrig. A cég elsősorban Fintech és banki projektre fókuszál, de dolgoztak már játékokon, listázós oldalakon, média portálokon, komplex vállalati rendszereken is. Kiemelt fókuszuk a hangalapú interface-k tervezése.

Ügyvezető-Alapító
Ergománia Digital Product Design
Dr. Rung András igazi UX veterán, hisz az elsők közt kezdett 2002-ben felhasználói élmény tervezéssel foglalkozni. A budapesti UX meetup egyik alapítója, számos UX képzés tanára, és az első magyar nyelvű UX szakkönyv társszerzője. 20 éves pályája során több, mint 100 digitális terméktervezési projektben vett részt. 2012-ben alapította meg Magyarország első UX ügynökségét, az Ergomániát (www.ergomania.eu), ami 20 fős csapatával ma is az egyik legnagyobb és legelismertebb szakmai műhely a régióban.

DOT

A Dot Creative hazai tulajdonú, dizájn fókuszú digitális ügynökség, amely arra törekszik, hogy az adat-, média- és kreatívterületek összehangolásával hatékonyan támogassa ügyfelei növekedését.

Design Director
DOT Creative
Milán több éves ügynökségi tapasztalattal rendelkező designer, aki egyaránt otthonosan mozog Research, UX Design, UI Design és arculattervezésben is. Megjárt már több kisebb-nagyobb, itthoni és külföldi ügynökséget is, jelenleg a DOT Creativenál vezeti a designért felelős csapatot, mint Design Director.  Emellett tanítással is foglalkozik, a KREA Design Iskolában a Webdesigner és a UI/UX Designer szakok vezetője, illetve szintén a KREA és a Visart Művészeti Akadémia grafika szakjain oktató.

Beyond Partners

Egy szervezetfejlesztő, egy márkatanácsadó és egy service designer ülnek egy bárban …

… odalép hozzájuk egy ügyfél, és megkérdezi tőlük:

— Hát ti, mit csináltok?

— …

Bárcsak egyszerű és frappáns választ adhatnánk erre a kérdésre, hiszen a transzdiszciplináris tanácsadás valóban poén. Pláne, ha érezted már azt, hogy Amit elvárnak tőled, az túlmutat a szakterületeden A megoldáshoz teljesebb, pontosabb, elfogulatlanabb diagnózisra, a megszokottól eltérő, azon túlmutató, mégis fenntartható megoldásra lenne szükség Az áttörés mindenki erőfeszítését igényli, de senki nem érzi azt a feladatának Nos, ez még mindig nem a csattanó, de talán azt is megtalálhatjuk a közös beszélgetésben!

Director of Excellence
Beyond Partners
Tizenkét évesen feltaláltam a gőzgépet. Azóta megtanultam, zseniális ötletei bárkinek lehetnek, végül csak az számít, ami megvalósul belőlük. A marketingkommunikáció területén eltöltött közel harminc év alatt rájöttem: leginkább abban vagyok jó, hogy segítsek meglepő választ találni a maszatos problémákra. Az hajt, hogy büszke lehessek arra, amit csinálok. És ettől a világ is jobb hely legyen.

Managing Partner
Beyond Partners
Tamás munkája 8 éve szól az ügyfélközpontúságról. Eleinte customer experience területen dolgozott, majd service design megközelítéssel fejlesztette nagyvállalatok szolgáltatásait, termékeit, valamint belső folyamatait. Megbízásai során olyan ügyfelekkel dolgozott, mint például a Deutsche Telekom, Erste Bank, Generali, MVM, RTL Magyarország, Microsoft, MOL és több más, hazánkban is működő nemzetközi nagyvállalat. Az első Magyarországon működő service design csapat tagja volt és jelentős szerepet vállalt a szakma hazai terjesztésében. A Beyond Partners társalapítója és a cég ügyvezetői posztját tölti be.

Partner
Beyond Partners
Nagyvállalatokban megtanultam miként okoskodnak a döntéshozók. Kisvállalatokban megtanultam, hogy a bolha nem egy kisméretű elefánt. Az élettől pedig megtanultam, hogy a társadalmi hasznosság sokkal fontosabb kellene legyen az élet minden területén, az innovációknál is.

Fps ecosystem

Ökoszisztéma ügynökség vagyunk. Partnereinknek segítünk rendszerben dolgozni és gondolkodni immáron több, mint 20 éve. Abban hiszünk, hogy értéket teremteni csakis átgondolt, kerek egészben kezelt rendszerekkel lehet. Nemcsak fizikai és digitális termékeket fejlesztünk, hanem a piacra lépéshez és a fejlődéshez szükséges teljes kommunikációs ökoszisztémát.

designer, design manager
fps ecosystem
Az fpsben design manager, ahol a design csapatot vezeti. Az fps-t több mint 20 éve alapította társával. Gyermekkorában ZX-81-en kezdett programozni. Fejlesztéssel több mint 20 éven keresztül foglalkozott, de rájött, hogy nagyon érdeklik az emberek, főként azok, akik a rendszereket használják. Ezért majd 15 évvel ezelőtt elmélyült a UX világában. Szimplán designernek, azaz tervezőnek tartja magát. Sokan kolboid néven ismerik. Rendszeresen blogol UX, pszichológia, vezetés témában a https://blog.kolboid.eu/ oldalon.

MitoNext

A Mito Nextben – a Mito csoport tagjaként – nagyvállalati partnereink ügyfélközpontú termék- és szolgáltatástervezését támogatjuk modern technológiai megoldások emberközeli alkalmazásával és gyakorlatorientált kompetencia fejlesztéssel. A Mito Digitalban pedig hazai és nemzetközi nagyvállalatok számára tervezünk és fejlesztünk üzletileg kritikus digitális felületeket.

Vezérigazgató
Mito Next
A Mito Next üzletág vezetője. A Miton belül legfontosabb feladata a service design alapú üzleti tanácsadás az adat-alapú, mégis emberközpontú marketinghez kapcsolódó szolgáltatások üzleti alkalmazásának népszerűsítése, melyet a legfejlettebb marketing technológiákkal támogatnak. Korábbi ügyfélkapcsolati igazgató, jelentős tapasztalattal a marketing és a reklámiparban széles körű iparági ismeretekkel az FMCG, Bank és Telekommunikációs iparágakban. Szakterületei: digitális stratégia, reklám, integrált marketing, ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM) és a társalgási kereskedelem. Főként üzletfejlesztéssel és CRM-mel, marketing automatizálással kapcsolatos tanácsadással foglalkozik a Mitoban.

Üzleti Tanácsadó, Design Strategist
Mito Next
Tímea design szemléletű innováció menedzsmentre specializálódott tanácsadó, design elméleti PhD kutató és facilitátor. 20+ éves tapasztalatát piacvezető nagyvállalatoknál szerezte FMCG és telekommunikációs iparágakban. Több, mint 10 éves gyakorlattal rendelkezik az üzleti életben alkalmazott ügyfélközpontú megközelítések használatában és gyakorlat-orientált oktatásában. 2017 óta a MOME doktori programjában többek között adat-vezérelt empátia kutatással foglalkozik és alkalmazott design thinking kurzust vezet. 2020 óta pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíjasa.   A Mitoban marketing automatizációs projektek átfogó üzleti tanácsadását és koncepcionális élménytervezését végzi, valamint kontextuális képzési programokat dolgoz ki és helyez gyakorlatba.

Business Unit Director - Design
Mito Digital
A Mito Digital Design portóliójáért felelős igazgató. Az elmúlt 15 évben digitális termékek és szolgáltatások létrehozásáért felelt először operatív, aztán stratégiai szinteken, mindeközben jelentős iparági tapasztalatokat szerzett FinTech/Banking, E-kereskedelem, Telekommunikáció, Film és Média területeken. Web- és mobilfejlesztési munkái után fordult a design felé, több szervezetben épített és fejlesztett diverzifikált design csapatokat. Az emberközpontú tervezés evangelistája, mostanában főleg a design és designerek szerepe és felelőssége foglalkoztatja.

Head of UX
Mito Digital
A Mito Digital User Experience csapatának vezetője. 11 éve tervez digitális felületeket, és 4 éve oktat felülettervezést. Volt mentora és szakmai vezetője az xLabs UX intenzív képzésének, és jelenleg is előad a MOME IxD Lab egyetemi képzésén (amikor az meghirdetésre kerül).

Boldx

A BoldX-nél innovációs és Service design projekteken dolgozunk szoros együttműködésben ügyfeleinkkel. Nagyon szeretjük amit csinálunk, és minden témában megtaláljuk azt, amiért külön lelkesedni tudunk – talán emiatt is vannak hosszútávú kapcsolataink ügyfeleinkkel. Van tapasztalatunk egészségügyi, telekommunikációs, FMCG szektorban működő multikkal, de vannak izgalmas projektjeink start-upokkal és a non-profit szektorban is. Mindig praktikus, fenntartható és üzletileg sikeres megoldásokat keresünk.

10 év budapesti és amszterdami, kreatív és hatékonysági díjakkal kísért ügynökségi munka után kezdett el 2015-ben service designnal foglalkozni. Aztán 2018-ban úgy érezte, lehet itt még szintet lépni: a Hyper Island Digital Experience Design képzésén a szakma legjobbjaival dolgozott (pl. IDEO, Snook, Ustwo) éles projekteken. Publikált már a Touchpoint Journalban és vett már rá egy csapat 6-évest, hogy azt csinálják, amit szeretne. Mindkettőre egyformán büszke. Jelenleg a BoldX alapítója és vezető Service Designere, ahol az ügyfeleikkel együtt izgalmas és fenntartható projekteken dolgoznak.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: