11 november, 2021

UX/Design Reseach

2021-11-25 16:20-17:20

Session D

Facilitátor

ügyvezető
NRC Kft.
János több, mint 25 éve dolgozik a piackutatás területén és 22 éve alapította az NRC-t, amely Magyarország legelső online kutatásra szakosodott vállalata. Az elmúlt években a piackutatás mellett nagy gyakorlatot szerzett a Service Design, a. CX fókuszú ügyfélélmény kutatások, a workshopok facilitálások területén és tanácsadóként segíti a nagyvállalatok adatvezérelt szolgáltatás és termékfejlesztését

A UX Research szolgáltatás tervezése - A suszter cipője

UX Research Lead
SAP Emarsys

Éjt nappallá téve evangelizáljuk a design módszereket és lesújtó véleményünk van azokról, akik éretlen módon nem alkalmazzák őket a saját szolgáltatásaik javítására. Vajon mi alkalmazzuk a saját módszereinket a saját szolgáltatásunk javítására? A UX Research egy szolgáltatás, amit a termékmenedzserek, ux designerek és termék csapatok vesznek igénybe. Ideje sepregetnünk a saját házunk táján is.

How to build a Compelling UX Research Roadmap

Design Researcher
IBM

Hogyan építsünk kutatási roadmapet? Miért fontos hogy legyen kutatási roadmapünk? Hogy néz ki egy kutatási roadmap és mikor érdemes használni õket? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ ebbõl a rövid praktikus elõadásból.

UX vs. EX – Különbségek a UX/UI tervezésben, amikor a user a munkavállaló

Lead UX designer
MOL Group

Ügynökségi vs. ügyfél oldal? User Experience vs. Employee Experience? Számos nehézséget és lehetőséget rejt, ha ilyen témakörök között kalandozunk, különösen ha a célcsoport egy KKV vagy egy multi munkavállalói.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: