11 november, 2021

Vállalati kultúra és innováció

2021-11-25 14:10-15:10

Session B

Facilitátor

Business Designer, Design Research Lead
Magyar Bankholding
Norbi UX designerből lett business és service designer. Jelenleg egy banki design research csapatot vezet, és stratégiai szinten képviseli a kutatást. Blogja és podcastje révén igyekszik a hazai vállalatok edukációját segíteni, melynek keretében a designt mint szemléletmódot, különösképpen az emberközpontúságot igyekszik minél jobban meghonosítani.

Az AI évtizede a termékfejlesztésben - miként kell újragondolnunk ahogy digitális terméket fejlesztünk? (Nőthig Dániel, edUcate)

társalapító, CEO
edUcate

Előadás az AI-ról érthetően üzleti vezetők es product managerek számára. Miért a mesterséges intelligencia lesz a legmeghatározóbb technológia az évtized termék és szolgáltatás innovációjában? Milyen kapcsolódó technológiák teszik mindezt lehetővé? És legfőképpen: Miért szükséges ehhez teljesen új design és szoftverfejlesztési megközelítés? Miként forgatja ez fel a meglévő piaci erőviszonyokat?

Co-creation - Hogyan vonjuk be (valóban) a stakeholdereket a tervezési folyamatba?

service designer, facilitátor, tréner
Cellux Lab, MOME

A service design folyamat fontos része, hogy az érintetteket is bevonjuk a tervezési folyamatba. De miért is olyan fontos ez? Kiket kell bevonnunk és melyik szakaszokban? Hogyan kell tervezőként azt biztosítanunk, hogy minden érintett elmondhassa a problémáit és az ötleteit? Erről fog szólni az előadás, gyakorlati példákon és esettanulmányokon keresztül.

Újra elkészítjük a Service Design Térképet

felmérjük a hazai szakmát az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. segítségével.

Szeretnénk elhelyezni egy Service Design Térképen a hazai szakmai műhelyeket, megismerni a szakembereket és a service design iránt érdeklődőket. Töltsd ki kérlek Te is az anonim kérdőívet - max 5 perc az egész! Előre is köszönjük!

A kérdőívet ide kattintva éred el: