Program

Öt helyszínen zajlanak a programok

Filmstudio

Facilitátor
09:00
-
10:00
Megnyitó
Megnyitjuk a 2022-es Service Design Day konferenciát.
Design perspektíva - mi lesz a jövőben a designerek szerepe?
MOME Design for Business kutatás beszámoló
10:00
-
11:00
A Design szerepe a vállalati stratégia alkotásban, avagy a Design driven business
Előadó
Service design és az ekereskedelem
Hogyan tudja támogatni a service design az ekereskedelmi szereplők versenyképességét? Hogyan lehet a jobb ügyfélélmény a győztes stratégia a globális ecommerce szereplők hazai térnyerésének idején?
Előadó
Platform szintű márkaélmény tervezés
Mi volt előbb a márka vagy a termék/szolgáltatás? Az igazi sikersztorik esetén egyik nem létezik a másik nélkül, kiegészítik egymást. Mégis nagyon kevés esetben van ez a kapcsolat tudatosan tervezve az egyes üzleti területek egymással kevésbé kommunikálva, silókban működnek. Egy olyan patform leírására teszünk kísérletet, ahol a brand és az experience tudatosan erősíti egymást a teljes customer journey során, minden touchpointon.
11:00
-
12:00
Networking szünet
12:00
-
13:00
Ebéd szünet
13:00
-
14:00
Fenntarthatóság és ügyfélélmény
Hogyan segítheti az ügyfélélmény fejlesztése az emberek fenntarthatósági törekvéseit? Trendek és egy kapcsolódó kutatás eredményeinek a bemutatása.
WORKS esettanulmány: Hold Alapkezelő – online vagyonkezelés kihívásai design szempontból
Frontira esettanulmány: Szállás.hu - Design érettség és kultúra mérés + ami mögötte van
Szervezeti szintű design érettség mérésének módszertan a Szallas.hu-nál. Hogyan tudjuk felmérni hol tart a szervezet, és hogyan lehet továbblépni? A design érettség mérés a szervezet azon képességét mutatja meg, hogy a felhasználó központú tervezés mennyire jellemző a szervezet működésére. A design érettség mérés feltárja, hogy az egyes szervezeti egységek milyen messze vannak a felhasználóiktól. Egyszerre veszi figyelembe a kutatási és tervezési folyamatokat, erőforrásokat, eszközöket és a belső operatív folyamatok minőségét, valamint a szervezet azon hajlandóságát, hogy támogassa és erősítse a termékéhez kapcsolódó felhasználói élményt. A szallas.hu-val közös előadás bemutatja, hogyan fogtunk neki a projektnek, állítottunk össze egy releváns mérési tervezetet, és hogy mit tanult a szervezet saját magáról.
14:00
-
15:00
WORKS esettanulmány: Tv2 Stream - Streaming platform és applikáció bevezetése
OTP UX: plain language/UX-szövegírás és ami még ezzel jár – a mindennapokban
Hogyan zajlik a mindennapokban egy nagyvállalatnál a UX-szövegírás, hogyan nyúlik túl a közérthető fogalmazáson? Milyen problémákkal és feladatokkal találkozunk a mindennapi munkánk során? Milyen keretrendszerek segítik a gyakorlati munkát?
Mikor és miért jön jól egy UI component library? Fejlesztő-Designer együttműködés felpörgetve
A fejlesztés és a design tervezésének összehangolása mindig rejteget izgalmas short-cutokat de kibogozhatatlan útvesztőket is. Előbbire lehet példa a UI component library-k használata, ami okos döntés lehet, ha jól csináljuk. Mit is jelent ez? Előadásunkban megosztjuk a 22.design tapasztalatait és tippjeit a témában - designer oldalról, nem csak designereknek.
15:00
-
16:00
Látogatói élményfejlesztés az épülő Közlekedési Múzeumnak
Mito-Auchan esettanulmány
16:00
-
17:00
Agilis és service design kapcsolódások - kerekasztal beszélgetés

Műterem

Facilitátor
09:20
-
10:00
Fenntartható, radikális design eszköztár
The journey of going beyond
Hogyan lesz a Starbucks benzinkút, és miért nyújt egy bank egészségügyi szolgáltatásokat?
10:00
-
11:00
NRC kutatás
Előadó
Automatikus verbatim elemzés jelentősége az ügyfélélményben - Európai vállalati példák és gyakorlatok
A Voice of the Customer számos direkt és indirekt csatornán érkeznek a vállalatok felé - éppen ezért egyre inkább előtérbe kerül ezek strukturált feldolgozásának fontossága. Milyen hatással van a vállalat eredményességére akár egy negatív visszajelzés? Hogyan befolyásolhatja ez az üzleti döntéshozatalt, vagy akár a termékfejlesztést? Nemzetközi példákon keresztül bemutatjuk, hogyan fokozza a márkák hatékonyságát az automatizált szövegelemzés beépítése a mindennapos munkafolyamatokba.
Meet esettanulmány
11:00
-
12:00
Networking szünet
12:00
-
13:00
Ebéd szünet
13:00
-
14:00
Ecofamily esettanulmány: Márkaígérettől az élményig: a holisztikus tervezés fontossága
Az egykori eurós bolt az evolúciója következő fokára ért, és egy tudatos, zöld diszkont-áruházlánccá kezdi kinőni magát. A szintlépést és az azzal járó víziót támogatva egy új vásárlói célközönség megszólítása is egyre fontosabbá vált. De hogyan lehet egy új márkaígéretet leszállítani és szolgáltatási élménnyé fordítani? Az EcoFamily példáján keresztül azt mutatjuk meg, hogy milyen szerepe van a holisztikus tervezésnek egy márka-transzformációban.
Nagyvállalati service design tapaszalatok: Ne félj a multitól – milyen lehetőségeket találsz designerként egy multinál?
Kevés designer dolgozik az itthoni multikban, ami talán annak is köszönhető, hogy nem feltétlenül jó a nagyobb cégekben végezhető designeri tevékenység megítélése, mivel gyakran hallani, hogy merev korlátok, megkerülhetetlen szabályok, kevés kreativitás és talán még kevesebb fejlődési lehetőség jellemzi az ottani munkát. Szeretnénk ezen a szemléleten változtatni. Az előadással betekintést adunk, hogy egy magyarországi vezető multinacionális cégben, milyen lehetőségek vannak, hogyan lehet kiteljesedni, hogyan találhatja meg mindenki a számításait. Ha úgy gondolod, hogy a jövőben dolgoznál egy nagyobb cégnél designerként vagy még kezdő vagy és nem tudod mire számíthatsz a piacon, gyere és segítünk kicsit eligazodni.
Bemutatkozik a MOME Social Design Hub - interaktív beszélgetés
14:00
-
15:00
Ügyfélélmény válságban - CXPA kerekasztal
Mai nehéz gazdasági helyzet és kilátások mellett, hogyan tud az ügyfélélmény (CX) teret kapni illetve, hogyan tud releváns maradni és segíteni abban, hogy az üzleti eredmények megvalósuljanak.
15:00
-
16:00
Közszolgálat és service design - kerekasztal beszélgetés
16:00
-
17:00
Nyitott műhely: Ismerd meg a Humanize.studio csapatát

Workshop terem I.

Facilitátor
10:00
-
11:00
Service Design karrierpálya - milyen lehetőségek vannak? kerekasztal beszélgetés
Miként néz ki a service design karrier? Mibe vágja a fejszéjét, aki designernek áll? Milyen pozíciók vannak most, milyen irányba fejlődhet a szakma?
11:00
-
12:00
Networking szünet
12:00
-
13:00
Ebéd szünet
13:00
-
14:00
Design próbafülke ( szakmázós szoba)
Gyere és segítünk neked felpróbálni a legújabb design toolok egyikét, a tapasztalatunkra hagyatkozva pedig görbe tükröt is tartunk, hogy jól áll-e neked! A problémát, a “ruhákat”, a tükröt mi hozzuk - neked csak a lelkesedésedet és a kísérletező kedvedet kell!
14:00
-
15:00
Web3 és design gondolkodás
Horizontálisan nézünk rá együtt beszélgetőtársainkkal, hogy a design gondolkodás hogyan jelenik meg a web3 iparág színes palettáján - mik azok amik már szinte integrált alapvetések és mi az amit "nehéz" oktatni az SD módszertanból a crypto bro-knak. A beszélgetés során lesz szó DAO szervezeti kultúráról, a decentralizált csapatmunka előnyeiről és hátrányairől és az ínyencek kedvééért érintjük a smart contractok és a token engineering világát is. Szigorúan technikai bullshit mentes workshop 🙂

Workshop terem II.

Facilitátor
11:00
-
12:00
Networking szünet
12:00
-
13:00
Ebéd szünet
13:00
-
14:00
Bemutatkoznak a MOME OPEN képzései - interaktív beszélgetés
#
14:00
-
15:00
Bemutatkoznak a Humanize - B2B belső képzései - interaktív beszélgetés
15:00
-
16:00
Bemutatkoznak a Meet képzései (LSD, SD.zip, Brand X) - interaktív beszélgetés

Workshop terem III.

10:00
-
11:00
Nyitott műhely: Ismerd meg az OTP UX csapatát
11:00
-
12:00
Networking szünet
12:00
-
13:00
Ebéd szünet
13:00
-
14:00
Nyitott műhely: Ismerd meg a Dentsu Creative Hungary csapatát
14:00
-
15:00
Nyitott műhely: Ismerd meg a Works csapatát