Csertán Ákos

Design Strategist, CEO @ Atlas, Rise!

Digitális termékszakértő és designvezető, stratéga, designelmélet-kutató, aki több mint 15 éve foglalkozik terméktervezéssel, termékstratégiával és stratégiai designnal.

Előadásai

 • MOME IxD Camp: Szakrális UX és spekulatív design 11:50 - 12:30 106-os terem

  kerekasztal beszélgetés

  Dr. Happ Éva Csertán Ákos Suhajda Gábor
 • Cyborg-centric design - Élet az antropocén után 13:30 - 13:50 103-as terem

  Hogyan tervezhetnénk embereknek, ha az emberek - legalábbis a klasszikus, biológiai formájukban - mára kihaltak? Hogyan értelmezzük a design folyamatainkban a transzformatív technológiákat és hiperkomplex trendeket, amik mikro és makro szinten váltak részévé az emberi ökoszisztémáknak? Elsőre ezek egy posztapokaliptikus jövő elméleti kérdéseinek tűnnek - de elég csak az AI forradalomra, a permakrízisre vagy post-truth valóságra gondolni, hogy lássuk, ez a világ már nem úgy működik, mint amire az emberközpontú designt tervezték. Inkább nézzük meg, hogyan tervezhetünk az ember utáni világra.

  Csertán Ákos
 • Workshop: Cyborg-centric Design 14:45 - 15:45 105-ös tererm

  Az emberközpontú megközelítés elérte a határait, mert a felhasználó, akinek ma tervezünk, már nem pusztán ember - hanem kiborg, emberi maggal, és vele összefonódott technológiákkal. Workshopunkon a technológiai mediáció és a lapos ontológia filozófiai megközelítéseit a tervezés poszt-humán megértésének gyakorlati megközelítésévé alakítjuk majd át. Ehhez egy valós, komplex üzleti problémán fogunk dolgozni a Mastercard jóvoltából és szakértőivel - azon, hogy hogy építhetünk hatékony kiberbiztonsági rendszereket poszthumán emberek számára.

  Csertán Ákos Krizsán Norbert Mondovics Péter