Krizsán Norbert

Design Strategy Advisor @ Mito Digital

Norbert a Mito Digital Design Stratégia Tanácsadója, 10+ évnyi tervezői tapasztalattal a háta mögött. UX Designer éveiben dolgozott a healthcare-től a telekommunikációs iparágig sokféle területen, de az utóbbi években figyelme a tervezés etikai és társadalmi hatásai felé irányul főleg.

Előadásai

  • A kiterjesztett ember problémája 13:50 - 14:30 103-as terem

    Az ember-gép közötti összefonódás mára sokszor olyannyira kibogozhatatlan, hogy új szemléletre lehet szükség: a kiterjesztett emberre. Az előadás során megnézzük, hogy ez mit jelent a döntési folyamatainkra és a tanulási képességeinkre – és milyen új tervezési kihívásokat tartogat a jövőre vonatkozóan.

    Krizsán Norbert
  • Workshop: Cyborg-centric Design 14:45 - 15:45 105-ös tererm

    Az emberközpontú megközelítés elérte a határait, mert a felhasználó, akinek ma tervezünk, már nem pusztán ember - hanem kiborg, emberi maggal, és vele összefonódott technológiákkal. Workshopunkon a technológiai mediáció és a lapos ontológia filozófiai megközelítéseit a tervezés poszt-humán megértésének gyakorlati megközelítésévé alakítjuk majd át. Ehhez egy valós, komplex üzleti problémán fogunk dolgozni a Mastercard jóvoltából és szakértőivel - azon, hogy hogy építhetünk hatékony kiberbiztonsági rendszereket poszthumán emberek számára.

    Csertán Ákos Krizsán Norbert Mondovics Péter