Mányai Csaba

Mányai Csaba a Sapience alapító partnere, korábban másfél évtizedig foglalkozott stratégiai marketinggel, a „Reklám helyett” című könyv szerzője, később a TEDxDanubia alapítója, főszervezője és kurátora, a 2022-ben Bilbaóban rendezett globális Well Being Summit kurátora, 2017-től Community Arts Lab és Network (Porticus alapítvány) stratégája, illetve a TXD Impact Design és a Sapience alapítója. Munkája során arra keresi a választ, hogyan tudjuk a szervezeteinket újra értelmezni komplex élő rendszerekként, s erre alapozva megsokszorozni azok eredményességét és hatásgyakorló potenciálját.

A Sapience multidiszciplináris szakértőkből álló csapata abban segíti a vállalatokat, hogy mind szemléletüket, mind a vállalat működési módját a mechanikus rendszerek modelljéből az organikus növekedést és a folyamatosan fejlődő, elégedett munkaerőt szolgáló komplex adaptív rendszerek modelljévé alakítsa. Ezt olyan üzleti megközelítések és eszközök bevezetésével teszik, amelyek által a vállalkozások egy gyorsan változó, komplex piaci környezetben is képesek megfelelő módon feltárni az üzleti kihivásokat és oly módon megoldani azt, amely a szervezeti működést nem terheli tovább, hanem éppen ellenkezőleg, abból rejtett vitalitást és hatékonyságot szabadít fel.

Előadásai

  • Service design az üzleti ökoszisztéma tükrében 16:00 - 16:20 101-es terem

    A Relational Business Design és az Üzleti Ökoszisztéma-tervezés nemcsak az üzleti kapcsolatok és az ökológiai tényezők mélyebb megértését segítik elő, hanem rendszerszintű tervezési előnyöket is kínálnak a Service Design területén. Az emberi kapcsolatok és az üzleti kapcsolatok optimalizálása révén a Service Design képes hatékonyabb és ügyfélorientáltabb szolgáltatásokat tervezni. Az ökológiai tényezők figyelembevétele lehetővé teszi a fenntartható és környezetbarát szolgáltatások kialakítását, míg a rendszerszintű megközelítés ösztönzi az innovációt és hozzájárul a Service Design folyamatos fejlődéséhez. Ezáltal a Service Design a jövőben még inkább képes lesz kielégíteni az ügyfelek igényeit és betölteni a társadalmi felelősségvállalás szerepét.

    Kulcsár Zita Mányai Csaba