Boros Judit

Array
(
  [2938] => Array
    (
      [0] => Array
        (
          [color] => 
          [schedule_label] => 
          [session_title] => Service Design karrierpálya - milyen lehetőségek vannak? kerekasztal beszélgetés
          [session_start_date] => November 24, 2022
          [session_start_time] => 10:10
          [session_end_time] => 11:10
          [speaker] => 3217
          [speaker2] => 3283
          [speaker3] => 3286
          [speaker4] => 3223
          [speaker5] => 3292
          [speaker6] => 3295
          [speaker7] => 0
          [speaker8] => 0
          [speaker9] => 0
          [schedule_Hall] => Workshop terem I.
          [session_details] => Miként néz ki a service design karrier? Mibe vágja a fejszéjét, aki designernek áll? Milyen pozíciók vannak most, milyen irányba fejlődhet a szakma?
          [session_img] => 
        )

    )

)

Boros Judit

designer & kutató, CEU

Biography

Boros Judit design kutatással és stratégiai tanácsadással foglalkozik. Leginkább az épített és a természetes környezet közötti interakciók érdeklik. 2022-ben fejezte be PhD tanulmányait a CEU Környezettudomány és Környezetpolitika tanszékén, mely során azt vizsgálta, hogy design miként járulhat hozzá a városi ökoszisztémák fenntartásához és fejlesztéséhez, ‘természet-alapú megoldások’ alkalmazásaként.

Terméktervező mérnök és product-service-system design háttérrel, kutatási és szolgáltatástervezési projekteken edződött; több évet töltött független service design tanácsadóként nagyvállalati és non-profit ügyfelekkel dolgozva. A design rendszerszemléletű megközelítését támogatja, és leginkább interdiszciplináris projektekben és oktatási tevékenységekben érzi otthon magát. Gyakorlati tudását és tapasztalatait arra szeretné felhasználni, hogy bármely területen dolgozva, az ügyfél és emberközpontú hozzáállást minél inkább természet-központúvá lehessen alakítani, hogy a fenntarthatóság a design központi témája legyen a lehető legszélesebb értelemben.

Tevékenységéhez tartozik a különböző oktatási programok tervezése, szervezése. A MOME Open keretein belül a Service Design Expert tanfolyamot, az Advanced Design Studies Intézetnél az Advanced Design for Sustainability tanfolyamot vezette. Több hazai és külföldi intézményben tartott már előadást, számos beszélgetésen, workshopon vett részt.

Előadások

Service Design karrierpálya - milyen lehetőségek vannak? kerekasztal beszélgetés

 • 2022 november 24
 • 10:10 - 11:10
 • Workshop terem I.
Miként néz ki a service design karrier? Mibe vágja a fejszéjét, aki designernek áll? Milyen pozíciók vannak most, milyen irányba fejlődhet a szakma?