Fehér Bori DLA

Array
(
  [2938] => Array
    (
      [0] => Array
        (
          [color] => 
          [schedule_label] => 
          [session_title] => Bemutatkozik a MOME Social Design Hub - interaktív beszélgetés
          [session_start_date] => November 24, 2022
          [session_start_time] => 10:30
          [session_end_time] => 10:50
          [speaker] => 3238
          [speaker2] => 0
          [speaker3] => 0
          [speaker4] => 0
          [speaker5] => 0
          [speaker6] => 0
          [speaker7] => 0
          [speaker8] => 0
          [speaker9] => 0
          [schedule_Hall] => Műterem
          [session_details] => Miért fontos a social design megközelítése a service design nézőpontjából? Milyen átfedések és kapcsólódások vannak a két terület között? A MOME Innovációs Köpontjában működő Social Design Hub innovatív, gyakorlatalapú designkutatások kidolgozásával foglalkozik. Célja, hogy tudásközpontként működjön, és támogassa az egyetemen vagy azon kívül megvalósuló, a témához kapcsolódó tevékenységeket. A hub arra keres megoldásokat hogy a klímakrízisben társadalmi egyenlőtlenségeket csökkentse és növelje a közösségi rezilienciát.
          [session_img] => 
        )

    )

)

Fehér Bori DLA

Social Design Research Hub vezető, MOME Innovációs Központ

Biography

Fehér Bori DLA, építész, szociális designer, design stratéga. Fő érdeklődési területe a társadalmi reziliencia és a fenntarthatóság kérdései. Bori jelenleg a MOME Innovációs Központban működő Social Design Research Hub vezetője. Több mint 10 éve hoz létre és facilitál különböző design kutatási projekteket a szociális design, öko- és humanitárius tervezés területein. Doktori kutatása arra fókuszált, hogy a design hogyan tud hozzájárulni reziliens közösségek fejlesztéséhez.

2014 óta vendég oktató a Maryland Institute College of Art Center for Social Designban (Baltimore, USA) ahol számos oktatási és kutatási projektben vett részt. Korábban építészként dolgozott New Yorkban. 2020-ban megalapította a nemzetközi Social Design Networkot amelynek jelenleg társ vezetője. 2019-ben Millenium Díjat kapott, 2016-2020 között TEDxDanubia Fellow volt.

Előadások

Bemutatkozik a MOME Social Design Hub - interaktív beszélgetés

 • 2022 november 24
 • 10:30 - 10:50
 • Műterem
Miért fontos a social design megközelítése a service design nézőpontjából? Milyen átfedések és kapcsólódások vannak a két terület között? A MOME Innovációs Köpontjában működő Social Design Hub innovatív, gyakorlatalapú designkutatások kidolgozásával foglalkozik. Célja, hogy tudásközpontként működjön, és támogassa az egyetemen vagy azon kívül megvalósuló, a témához kapcsolódó tevékenységeket. A hub arra keres megoldásokat hogy a klímakrízisben társadalmi egyenlőtlenségeket csökkentse és növelje a közösségi rezilienciát.